
دوربین
در این مقاله از سایت کام بلاگ جدید ترین اخبار راجب طرح صیانت و محدودیت های اینترنت در ایران و فیلترینگ اینستا و واتساپ را برسی میکنیم.
خبرگزاریها و شماری از کاربران اینترنت در ایران گزارش دادهاند که شبکه های اینترنتی تلفن همراه آنها وصل شده است اما اینستاگرام و واتساپ همچنان فیلتر است و ممکن است فیلترینگ آنها تا ابد برداشته نشود.
بعد از گسترش اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی از دوشنبه ۲۸ شهریور سرعت اینترنت شبکه تلفن همراه بهشدت پایین آمد و به دنبال آن اینترنت به طور کامل قطع شد. اتفاقی که باعث صدمه مالی زیادی به کسب و کارهای اینترنتی زیادی در ایران شد.
با گذشت حدود دو هفته از جان باختن مهسا امینی, شماری از کاربران گزارش میدهند که اینترنت تلفن همراه آنها وصل شده است. ولی بر اساس گزارش برخی از رسانه های دیگر اینترنت در چند روز گذشته از ساعت ۴ بعد از ظهر تا ۱۲ شب دوباره قطع میشود.
در روز های گذشته مقامهای قضایی و سیاسی بیشتر تهدیدهایشان متوجه چهرههای مشهور و یا سلبریتیها بوده که به اعتقاد حکومت جمهوری اسلامی ایران باعث بیشتر شدن اعتراضها شدهاند.
آنها برنامه هایی مانند اینستاگرام را مقصر میدانند که تصاویر اعتراضها در آن منتشر شده و به صراحت به این موضوع اشاره میکنند.
احمد وحیدی، وزیر کشور گفته شبکههای مجازی آتشبیار معرکه بودهاند و عیسی زارع، وزیر ارتباطات هم تاکید کرده مردم کسب و کار خودشان را در پلتفرمهای آمریکایی و بر محیطی که پایبند قانون جمهوری اسلامی نیست برنامهریزی نکنند.
معنی دیگر صحبتهای آن این است که صاحبان مشاغل که سالها تلاش کردهاند تا در شبکههای مجازی مانند اینستاگرام به درامد برسند باید از اینستاگرام کوچ کنند و به پلتفرمهای داخلی روی بیاورند.
در گذشته هم گاهی در لحظات حساس و امنیتی اینستاگرام تهدید به سانسور شده اما این بار واکنش گسترده تر و همراهی چهرههای مشهور هنری فرهنگی و ورزشی که بیشترشان از اینستاگرام استفاده میکنند حکومت را خشمگین تر از گذشته کرده است.
حذف اپلیکیشن اینستاگرام از برنامه های کافهبازار و مایکت, کاربران ایرانی را نگران کرده که ممکن است این دو اپلیکیشن برای همیشه فیلتر و غیر قابل استفاده بمانند.
انجمن تجارت الکترونیک در ایران پنجشنبه هفتم مهر اعلام کرده بود که قطع شدن اینترنت بیش از ۴۰۰ هزار کسب و کار را با خطر نابودی و امرار معاش بیش تر از حدود یک میلیون نفر را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است.
مرکز آمار ایران هم سال گذشته گزارش داده بود که حدود ۱۱ میلیون نفر از طریق شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام امرار معاش میکنند که حدود ۹ میلیون نفر یعنی %۸۳ آن از طریق اینستاگرام است.
کارشناسان فناوری ارتباطات قطع طولانی اینترنت در ایران را مانند تمرینی برای حکومت و شرکتهایی مانند ابرآوران برای قطع ارتباط کامل با اینترنت جهانی و محدود کردن دسترسیها به داخل کشور تلقی کردهاند.
وزیر ارتباطات ایران به این موضوع اشاره کرده که با قطع کردن اینترنت بسیاری به پلتفرمهای داخلی رو آوردهاند بهطوری که این پلتفرمها جوابگوی تعداد زیاد متقاضیان نبوده است.
امیر رشیدی، کارشناس امنیت شبکه، در توییترش نوشته: با قطع اینترنت فرصت بزرگی برای پلتفرم های ملی و داخلی مانند روبیکا و سروش و … فراهم کردند تا آخرین سنگر دفاع از اینترنت آزاد را فتح بکنند. آنها شدیدا مشغول جمعآوری کاربر هستند.
با هر بار گسترده شدن اعتراضها در ایران, حکومت فرصتی برای قطع اینترنت جهانی و استفاده از شبکههای داخلی پیدا میکند. مانوری که طرفداران دسترسی آزاد به اینترنت نگرانند دسترسی ایرانیان به اطلاعات را مانند مردم کره شمالی کند.
تا قبل از این که تقی پور وزیر سابق ارتباطات و فنآوری اطلاعات کشورمان هدف اصلی از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات را بیان کند، شاید خیلیها گمان میکردند قرار است پروتکلی مخصوص خود کشور به وجود آید که سامانه اینترنتی ایران را از دیگر کشورها جدا کند اما از صحبتهای تقی پور این گونه دانسته شد که دسترسی با سرعت بالا به اینترنت مفهوم چنین شبکهای است که علاوه بر برقراری ارتباط در داخل کشور امکان استفاده از شبکه جهانی اینترنت را هم داراست.
در حال حاضر اصلا معلوم نیست که بعد از اعتراض ها اینترنت به حالت عادی برگردد یا نه ولی امید واریم بعد از پایان اعتراضات مردمی اینترنت به حالت اولیه خود برگردد و طرح صیانت اجرا نشود.
برچسب ها :
1 نظر ثبت شده است, نظر تو چیه؟